Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Körmös rendezvények / Körömhajó 2019
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.31. 10:10:15 »
2019 őszétől a Körömhajó rendezvény már nem csak Budapesten, hanem négy vidéki nagyvárosban is megrendezésre kerül. Ennek köszönhetően már nem csak a budapesti, hanem a vidéki körmösök is találkozhatnak a Crystal Nails őszi újdonságaival. A Körömhajó 2019. ősz állomásai: Szeged, Szolnok, Szombathely és Pécs. A rendezvény ingyenes, belépés csak szakmabelieknek engedélyezett. További infók: http://www.koromhajo.hu
2
Díszítések / Transzferfolia hatású teli matrica
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:56 »
A felhelyezése ugyanaz, mint a hagyományos teli matricánál (korábban azt leirtam) csak a matrica tetejére nem szabad savmentes primert kenni!
Helyette compact Baset tegyetek rá majd egy cool topot.
3
Díszítések / Transzferfolia teljes felületre
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:22 »
A kiköttetett enyhén ragacsos színre nyomkodom a fóliát. Ezután két réteg Cool Toppal fedem.
4
Manikűrösök / Végleges eltávolítás gél lakk esetén
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:32 »
Egyik kézen állunk neki a munkának először.
Kerámia (henger) csiszolófejjel kb. 8000-es fordulaton elvékonyítom a gél-lakkot, úgy, hogy az alapréteg megmaradjon. A maradék anyagot leoldjuk (oldó fólia+easy remower). A fóliák felhelyezése után, az UV lámpát bekapcsolva, berakjuk a vendég kezét a lámpába. A hő hatására az oldási folyamat felgyorsul. Ameddig ez a kéz a lámpában oldódik, addig elkezdjük az egész folyamatot elölről a másik kézen. Majd kezet cserélve, bekerül ez a keze is a lámpába.
A kivett kézen már tudunk kaparni az anyagból, ha maradt még rajta gél-lakk akkor azt vissza tudjuk még tenni fóliástól a lámpába, ugyanígy kézcserével. Amikor sikerült eltávolítani a gél-lakkot, akkor csinálunk egy ú.n. száraz manikűrt, illetve a vendég kérése szerint rövidítjük és formázzuk a körmöt. A köröm tetejét egy közepesen használt tömbbufferrel letisztázzuk. Portalanítás után olajat masszírozunk a bőrbe és a körömbe.
5
Díszítések / Glam Selection
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:04 »
Glam Selection díszt közvetlen a kikötött szín felületére Compact Base gelbe kell köttetni, majd Cool Toppal körbe kenni. Fontos, hogy ne álljon ki élesen a dísz széle a felületből, mert az könnyen beleakadhat a vendégnek bármibe és kieshet a dísz. Tehát ehhez mérten megfelelő mennyiségben kenjünk köré Cool Topot. Köttetés után érdemes átsimogatni a körmöt, hogy biztosan jó e.

Nagyobb dísz esetén ha nagyon nem fekszik fel a felületre a dísz (például ezt a toll) akkor meg lehet hajlitani. Könnyen hajlítható, kifejezetten így lett fejlesztve.
6
Díszítések / AquaInk díszítések
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:53 »
Az AquaInk díszítő anyagot matt felületre kell felvinni. Ez egy karcmentes felületmattítást jelent bufferrel egy kiköttetett Cool Top felületén. Az első mintához csak a köröm felületéhez kell érintgetni az AquaInk ecsetét, és akár teljes száradás után is egy cleanseres ecsettel (természetes szőrű ecset pl:akvarell, phantom, art design) el lehet maszatolgatni az anyagot, ha nem szeretnénk pöttyös hatást kapni.

A virág minták klasszikus akvarell technikával készülnek szintén matt felületre. Döntött ecsettartással (szinte teljesen merőlegesen a felületre) oldalazó, kimozgató ecsetmozdulatokkal tudunk virágot készíteni. Kisebb méretű szirmok esetében csak az ecset hegyével kell dolgozni.

A mintákat 1 réteg fényzselével kell borítani. Fontos! Ha matt hatást szeretnénk, akkor először fényzselézni kell a mintát és csak ezután lehet mattal fedni, különben felmarja a matt fedő a mintát. A fényzselé alá vagy akár fölé érdemes zselével díszíteni, kontúrt vagy kiegészítő díszítéseket festeni.
7
Díszítések / Crystal Flake
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:11 »
A Crystal Flakek legegyszerűbb felhasználási módja ha a kikötött 3step vagy gl színekben nyomkodjuk. Ha one step színt használunk, vagy olyan gl színt ami engedi a pigmentet (kötés után is lágyabb, fényesebb a felület) akkor 0-ás gél-lakkot kell rákenni és azt kell kiköttetni, abba kell nyomkodni a Crystal Flaket.

Fontos! Savmentes primert kell kenni a körmök végére és két réteg cool toppal kell fedni! Ellenkező esetben lekopik, leválik róla a fényzselé.
8
Díszítések / WaterPro minták
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:28 »
WaterPro gél-lakkokból megtaláltok nálunk is átlátszót, fehéret és feketét is.

Az átlátszó esetében bármilyen alapszínt használhattok, így kötetlenebb a díszítési lehetőség, a fehér és feketénél adott az alapszín.

A fekete és fehér WaterPro esetén is egy réteget kell kiköttetni és a második nagyon vékony! rétegbe még köttetés előtt kell belecsepegtetni vagy belefesteni egy vékony ecsettel a mintákat. Hagyni kell, hogy szétterüljön és utána kell köttetni.

Az átlátszó esetén két réteg bármilyen alapszínt kell felkenni és köttetni, arra kell az egy réteg átlátszó WaterPro-t kenni és abba kell díszíteni.

Mivel lehet bele díszíteni?
Bármivel ami gél-lakk. Fontos! figyelembe kell venni az adott színnek a sűrűségét, a hígabb anyag gyorsabban szétfolyik!

Fényzselézés után bármelyik fixálás mentes díszítő zselével kontúrozható vagy kiegészíthető a minta!
9
Díszítések / Esőcsepp hatás
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:51 »
1: Compact base alap vagy műköröm
2: Fedés Cool Toppal vagy a Compact Base fixálása
3: Chrome szín majd Chrome Top
4: Fedés Matt Ever-rel
5: Top Seal Light-al cseppek+ fixálás vagy cool toppal és köttetés
10
Díszítések / Sugar effect és Swarovski egy körmön
« Utolsó üzenet: írta siky Dátum 2019.08.29. 15:03:00 »
Ahhoz, hogy ne legyen eláztatva a Sugar effect a Compact Base-től, más sorrendben kell elkészíteni ezt a díszítést.

A megoldás a következő:

1: két rétegben felfested az alapszínt, kikötteted
2: compact base-el felhelyezed a Swarovski díszítést, kötteted
3:lefixálod az egész körmöt kövestül
4: cool topot kensz a körömre, de nem érintheti a köveket egyáltalán a fényzselé! Hagyni kell kb 1 mm távolságot a cool top és a kövek között.
5: szórod a szórni valót, köttetés, portalanítás.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10